Buitenmuur coating

Buitenmuur coating aanbrengen

Voorkom lange schoonmaak sessies aan de muren van je woning of bedrijfspand met buitenmuur coating. Door een laagje muur coating is de binnen- of buiten muur gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor bespaar je op schoonmaakkosten. Ook zorgt de muur coating voor een beschermlaag op het oppervlak. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat schimmels, vuil of het weer niet tot het oppervlak van het materiaal kunnen treden. Dit zorgt ervoor dat de muur of gevel langer meegaat.

Grondige reiniging voor aanbrengen buitenmuur coating

Om ervoor te zorgen dat de muur coating optimaal werkt, is het belangrijk dat je het oppervlak van de buiten- of binnenmuur eerst grondig schoonmaakt. Hoe maak je de muur goed schoon? INVICOAT adviseert om de muur eerst te ontvetten. Dit kun je doen met een oplossing van water en milde zeep. Nadat je de buitenmuur hebt ontvet, herhaal je dit proces. Vervolgens wacht je tot de muur gedroogd is, zodat je kunt beginnen met het coaten van de muur.

Oppervlakte voorzien van muur coating

Heb je de oppervlakte van de muur goed schoongemaakt? De volgende stap is het aanbrengen van de muur coating op de muur. Om te beginnen is het verstandig om een primer aan te brengen op de muur. De primer zorgt ervoor dat de buitenmuur coating beter hecht aan het oppervlak. Ook zorgt de primer ervoor dat de muur geëgaliseerd wordt. Het is overigens niet verplicht om eerst een primer aan te brengen, enkel een advies. Vervolgens kun je met een roller of een kwast de muur coating aanbrengen. Nadat je de muur coating op de muur hebt aangebracht, laat je de buitenmuur coating drogen. Je kunt ervoor kiezen om een 2e of 3e laag buitenmuur coating aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de muur extra beschermd is. Zorg er wel voor dat iedere muur coating laag goed droog is voordat je een nieuwe aanbrengt.