Meubel coating

Meubel coating aanbrengen

In huizen, bedrijven en horeca gelegenheden kom je meubels tegen. Meubels zijn er in diverse stijlen en zijn in verschillende materialen. Meubels zijn objecten die worden gebruikt om iets te bewaren, op te zetten of te ondersteunen. Zoals een tafel, kast, stoel, bed of bank. Meubels worden vaak gemaakt van hout, metaal of kunststof. Het oppervlak van meubels kun je laten coaten. Door meubel coating aan te brengen op het oppervlak, verleng je de levensduur van het materiaal. Ook zijn meubels eenvoudiger schoon te maken dankzij de coating laag. Vuil, schimmels en andere vuildeeltjes kunnen door de meubel coating niet toetreden tot het oppervlak.

Meubel coating voor diverse materialen

Doordat meubels gemaakt worden van verschillende materialen, is meubel coating erg variabel. Dit betekent dat INVICOAT voor ieder type materiaal een coating in huis heeft. Hierdoor kun je alle meubels van coating voorzien, ondanks dat deze van verschillende materialen zijn gemaakt. Onderstaande coatings worden vaak toegepast op meubels.

  • Hout coating
  • Kunststof coating
  • Rvs coating
  • Leer coating

Algemene informatie meubel coating aanbrengen

Er zijn verschillende manier om meubel coating aan te brengen. De manier van aanbrengen, heeft onder andere te maken met het materiaal van de meubels. Ook speelt de grootte van het te coaten oppervlak een belangrijke rol. Vaak wordt er gekozen om de coating aan te brengen met een spuitpistool, roller, borstel en soms gieten. 

  1. Coating aanbrengen met een spuitpistool is vooral snel en efficiënt. Vandaar dat deze manier van coating aanbrengen vaak voor grote meubel oppervlaktes gebruikt wordt.
  2. Met een roller kun je eenvoudig een dunne laag meubel coating aanbrengen op het oppervlak.
  3. Borstels zijn ideaal om meubel coating aan te brengen in kleinere gebieden.
  4. Gieten wordt niet vaak gebruikt, maar is geschikt om dikke lagen meubel coating aan te brengen op grote oppervlaktes.