Glas coating

Glas coating aanbrengen

Glas coating aanbrengen? Glas komt voor in verschillende soorten en maten. Mensen herkennen glas vaak uit ramen en deuren die je ziet in woningen en bedrijven. Maar ook zijn spiegels en elektronische apparaten als tablets, telefoons en laptops voorzien van een glazen scherm. Glas coating is erg multifunctioneel en wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Door glas coating aan te brengen op het oppervlak, kun je de levensduur van glas verlengen. Ook kan glas coating beschadiging op het glas voorkomen, verhogen van optisch vermogen en zorgen voor verbeterde helderheid en transparantie van het glas.

glas coating

Glas coating aanbrengen na grondige schoonmaak

Om glas coating aan te brengen op het oppervlak, is het belangrijk dat het glas oppervlak schoon is. Met een stofzuiger kun je alle stofdeeltjes van het glas oppervlak verwijderen. Vervolgens breng je op een microvezel doek of vochtige doek wat glasreiniging aan. Hiermee kun je het oppervlak van het glas schoonmaken. Na het schoonmaken maak je het glas oppervlak droog met een schone doek. Een droog oppervlak is noodzakelijk om glas coating aan te brengen in de volgende stappen.

Hoe breng je glas coating aan?

Voordat we aan de slag kunnen met het aanbrengen van de glas coating, is het belangrijk dat je de voorgaande stappen hebt uitgevoerd. Na het schoonmaken van het glas oppervlak kun je de glas coating aanbrengen. Met een applicator breng je de glas coating eenvoudig aan op het glas oppervlak. Het is belangrijk om glas coating aan te brengen in een goed ventilerende ruimte voor optimaal resultaat. INVICOAT helpt je bij het aanbrengen van de glas coating.

  1. Maak het glas oppervlak vrij van stofdelen met een stofzuiger.
  2. Werk in een geventileerde ruimte.
  3. Gebruik kleine hoeveelheden glas coating op de applicator. Zorg ervoor dat het glas oppervlak gelijkmatig van glas coating is voorzien.
  4. Laat de glas coating drogen volgens het etiket. 
  5. Nadat de glas coating is opgedroogd, kun je met een vochtige doek overtollige coating weghalen. 
  6. Wil je het glas weer gebruiken? Zorg ervoor dat het glas volledig is opgedroogd.