Hout coating

Hout coating aanbrengen

Hout is misschien wel het meeste gebruikte materiaal. Zo wordt hout onder andere gemaakt om wc papier van te maken, maar ook voor meubels, gebouwen, houten voorwerpen en zelfs als brandstof. Voor gebouwen, voorwerpen en meubels heeft INVICOAT hout coating. Door de hout coating op deze specifieke toepassingen aan te brengen, verleng je de levensduur van het hout materiaal. Hoe werkt dit? Hout coating is een beschermlaag aan het oppervlak. Door de beschermlaag kan vuil, schimmels en het weer niet tot het oppervlak toetreden. Het resultaat hiervan is dat dit op de coating beschermlaag blijft zitten. Deze vuilresten kun je eenvoudig verwijderen, wat voor minder schoonmaakkosten zorgt.

Grondige reiniging hout coating

Wil je hout voorzien van een coating? INVICOAT vind dit een verstandige keuze. Voordat we aan de slag gaan met het coaten van het hout, moeten we het houten oppervlak eerst grondig schoonmaken. Wanneer het houten oppervlak schoon is, blijft de hout coating beter hechten. Ook zorgt een schoon oppervlak voor een betere kwaliteit van de hout coating. Wij helpen je graag bij het schoonmaken van het hout materiaal.

Benodigdheden:

  • Stofzuiger of luchtblazer
  • Reinigingsmiddel
  • Schuurpapier

Hout kan op verschillende manieren schoon gemaakt worden. Het is maar net welke toepassing je wil gebruiken. Met behulp van een stofzuiger of luchtblazer kun je eenvoudig vuil wegzuigen. Dit is echter alleen vuil dat je vaak alleen met het oog kunt zien. Dieper in het materiaal kan zich nog steeds vuil voordoen. In dit geval komt reinigingsmiddel en schuurpapier van pas. Hiermee kun je losse delen verwijderen zodat je een ruwe creëert. Een ruwe onderlaag is eenvoudig van coating te voorzien.

Hoe breng je hout coating aan?

Voordat je de hout coating kunt aanbrengen, moet je eerst het houten oppervlak goed schoonmaken. Dat betekent dat het volledig te coaten houten oppervlak vrij moet zijn van vuil of olie. Nadat je het hout grondig hebt gereinigd, kun je de coating aanbrengen op het hout. 

  1. Start met het licht opschuren van het houten oppervlak. Gebruik hiervoor schuurpapier met fijne korrel. Door het oppervlak te schuren voorkom je oneffenheden in het houten oppervlak.
  2. Door het schuren van het hout, ontstaat er stof. Verwijder dit stof met een stofzuiger of doek.
  3. Nadat je het oppervlak geschuurd hebt en vervolgens schoon gemaakt, breng je een primer aan voor hout. Deze hout primer zorgt ervoor dat de hout coating beter hecht. 
  4. Laat de houtprimer drogen.
  5. Nadat de houtprimer is opgedroogd, kun je de eerste laag hout coating aanbrengen. Dit kun je doen met een roller, kwast of spuitpistool. 
  6. Tot slot kun je nog een tweede laag hout coating aanbrengen voor extra bescherming.