Leer coating

Leer coating toepassen

Daarnaast kan een leer coating ook bijdragen aan het behoud van de kleur en glans van het leer, en kan het beschermen tegen vlekken en verkleuring door zonlicht. Het aanbrengen van een leer coating vergt wel de nodige kennis en vaardigheden, omdat het leer op de juiste manier voorbehandeld en gereinigd moet worden voordat de leer coating aangebracht kan worden. Door het volgen van een leer coating cursus kun je leren hoe je het beste kunt werken met leer coating en zo optimaal profiteren van de voordelen van dit beschermende middel.

Grondige schoonmaak voordat je leer coating aabrengt

Heb je interesse gekregen in leer coating? Voordat je begint met het aanbrengen van de leer coating, is het belangrijk dat je het oppervlak grondig schoonmaakt. We leggen je stap voor stap uit hoe je leer op de juiste wijze schoonmaakt, voordat je de leer coating aanbrengt:

  1. Neem het lederen oppervlak eerst goed af met een zachte doek of borstel.
  2. Verwijder hardnekkige vlekken met milde zeep en water.
  3. Spoel na het schoonmaken met milde zeep, het oppervlak af met schoon water.
  4. Laat het oppervlak goed drogen voordat je de leer coating aanbrengt.

Leer coating aanbrengen op het oppervlak

Heb je het leren oppervlak goed schoongemaakt? Zo niet, zorg er dan eerst voor dat je het leren oppervlak goed schoonmaakt. Na het schoonmaken kun je de leer coating aanbrengen. Afhankelijk van de grootte van het oppervlak, kun je dit doen met een roller, kwast of spuitpistool. Vaak wordt een roller of kwast gebruikt voor kleine oppervlaktes. Een spuitpistool is geschikt om tijd te besparen voor grote oppervlaktes. Over het algemeen breng je leer coating aan op de volgende wijze:

  1. Voordat je begint met het aanbrengen van leer coating, maak je het oppervlak droog en vrij van stof. Het stof kun je afnemen met een borstel of stofzuiger.
  2. Lees de gebruiksaanwijzing van de leer coating, zodat je weet hoe de leer coating aangebracht moet worden.
  3. Met een roller of kwast kun je de leer coating dun aanbrengen op het oppervlak. Zorg ervoor dat de leer coating gelijkmatig verdeeld wordt over het oppervlak.
  4. Laat de leer coating drogen volgens de gebruiksaanwijzing. Dit kan soms uren- tot dagen duren.
  5. Breng eventueel een extra beschermlaag aan door het leren oppervlak nog eenmaal van leer coating te voorzien.