Marmer coating

Marmer coating toepassen

Waar kun je marmer coating voor gebruiken? Marmer is een veel gebruikt materiaal in woningen en bedrijven. Zo zie je onder andere vaak marmeren vloeren, tafels, wasbakken en decoratie. Van deze kostbare producten wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. Daarnaast wil je marmer ook schoon en netjes houden. Marmer coating kan hierbij helpen. Door de marmer coating aan te brengen op het marmer, breng je een beschermlaag aan op het oppervlak. Dit verlengt de levensduur van het marmer materiaal. Ook zorgt de marmer coating ervoor dat je het marmer makkelijk schoon kunt maken.
marmer coating

Grondige schoonmaak voor marmer coating

Om er voor te zorgen dat de marmer coating goed blijft zitten, moet je het oppervlak van het marmer eerst grondig schoonmaken. Dit kun je doen door eerst het oppervlak goed te reinigen. Marmer heeft ten opzichte van andere materialen wat extra zorg nodig met schoonmaken. Dit om beschadiging aan het marmer te voorkomen. INVICOAT heeft wat tips om het oppervlak op een veilige manier te reinigen, voordat je de marmer coating aanbrengt.

Benodigdheden:

 • Stofzuiger of zachte borstel
 • Mengsel water met neutrale zeep
 • Vlekken verwijder middel
 • Marmerwax
 

Stappenplan marmer schoonmaken:

 1. De eerste stap is het schoonmaken van het marmer oppervlak. Dit doe je door het oppervlak vrij te maken van vuil met een stofzuiger of zachte borstel.
 2. Vervolgens mengen we water met neutrale zeep. Met behulp van een zachte borstel of doek, kun je met het mengsel het marmer oppervlak reinigen. Het residu wat vrijkomt verwijder je met een schone vochtige doek.
 3. Zijn er nog vlekken op het marmer oppervlak aanwezig? Met een vlekken verwijderaar kun je de laatste vlekken weghalen. Doe dit in combinatie met de zachte borstel en warm water. Let op: kies niet voor harde schuur- of oplosmiddelen. Dit kan het oppervlak beschadigen. 
 4. Na het reinigen raden we aan regelmatig marmerwax aan te brengen. De marmerwax beschermt het oppervlak en zorgt bovendien voor een mooie glans.
 

Tip: zijn er vlekken gemaakt op het marmer oppervlak? Zorg er dan voor dat je de vlekken zo snel mogelijk verwijderd om permanente schade te voorkomen.

Hoe breng je marmer coating aan?

Nadat je het marmer goed hebt schoon gemaakt, gaan we aan de slag met het aanbrengen van marmer coating Dan kunnen we beginnen met het aanbrengen van de marmer coating. Marmer coating kun je op verschillende manier aanbrengen. Dit heeft onder andere te maken met de vorm van het oppervlak en hoe groot het oppervlak is. 

 1. Voordat we aan de slag gaan met het aanbrengen van de marmer coating, checken we of het oppervlak van het marmer droog is. 
 2. Wij adviseren om voor de marmer coating eerst een primer aan te brengen. De primer zorgt ervoor dat de coating beter hecht aan het oppervlak. Laat na het aanbrengen van de primer het marmer oppervlak goed drogen.
 3. Breng nadat het oppervlak gedroogd is, de marmer coating aan op het oppervlak. Hiervoor kun je een kwast of roller gebruiken. Ga nauwkeurig te werk en zorg dat alle plekjes gelijkmatig van de coating zijn voorzien.
 4. Nadat het marmer oppervlak droog is, kun je (als je dat wil) nog een extra laag aanbrengen. Je kunt het oppervlak 24 uur na de laatste laag marmer coating belasten.