Kunststof coating

Kunststof coating aanbrengen

Kunststof is een materiaal die je overal tegen komt. Zo is kunststof niet meer weg te denken binnen bedrijven, woningen of buiten toepassingen. Waaronder kozijnen, auto bumpers en meer. Over het algemeen heeft kunststof weinig aandacht nodig. Echt kun je met kunststof coating de levensduur van het materiaal verlengen. Ook kun je het kunststof oppervlak eenvoudiger schoonmaken en schoonhouden door een kunststof coating aan te brengen. De coating is een beschermlaag, die vuil, schimmels en het weer tegen het oppervlak beschermt.
kunststof coating

Plastic coating aanbrengen? Eerst goed schoonmaken

Voordat je de plastic coating kunt aanbrengen op het kunststof oppervlak, is het belangrijk dat je het oppervlak eerst grondig schoonmaakt. INVICOAT helpt je graag bij het schoonmaken van het kunststof oppervlak, zodat je hierna de plastic coating kunt aanbrengen. Het schoonmaken van het oppervlak zorgt ervoor dat de plastic coating beter kan hechten aan het oppervlak, waardoor het resultaat optimaal is. Hoe ga je te werk?

  1. Met behulp van mild reinigingsmiddel, bijvoorbeeld afwasmiddel, maak je het kunststof oppervlak grondig schoon. Dit kun je doen met een doek of borstel.
  2. Nadat je het kunststof oppervlak hebt schoongemaakt, spoel je het oppervlak af met schoon water. 
  3. Vervolgens is het aanbevolen om het kunststof oppervlak te ontvetten. Door de ontvetter zal de plastic coating beter hechten.

Kunststof coating aanbrengen op oppervlak

Heb je het kunststof oppervlak goed schoongemaakt? En wil je de plastic coating gaan aanbrengen op het oppervlak? INVICOAT helpt je graag op weg. Er zijn verschillende manieren om plastic coating aan te brengen. Dit heeft onder andere met de grootte van het oppervlak te maken. Over het algemeen kun je plastic coating op de volgende wijze aanbrengen:

  1. De eerste stap is het controleren van het oppervlak op vuiligheid. Zorg ervoor dat het oppervlak vrij is van vuil, stof en olie.
  2. Vervolgens raden wij aan om de randen van het oppervlak van beschermingsmateriaal te voorzien. Bijvoorbeeld tape of ander plakmiddel, zodat de coating niet op onbedoelde plekken terecht komt.
  3. Nadat je de randen hebt afgeplakt, kun je met een spuitpistool, kwast of roller de plastic coating aanbrengen op het oppervlak. Vaak worden een kwast of roller gebruikt voor kleine oppervlaktes. Een spuitpistool is efficient voor grotere oppervlaktes.
  4. Nadat je de plastic coating hebt aangebracht, laat je de coating drogen. Lees hiervoor goed de verpakking van de plastic coating.
  5. Verwijder de afgeplakte randen en controleer of de coating geen luchtbellen of oneffenheden bevat. 
  6. Zorg ervoor dat het kunststof oppervlak volledig droog is.