Steen coating

Steen coating aanbrengen

Steen coating kun je voor verschillende dagelijkse toepassingen gebruiken. Zo kom je steen veel tegen als bouwmateriaal, maar zie je steen ook vaak terug als decoratie in verschillende vormen. Om de levensduur van steen te verlengen, heb je bij INVICOAT de keuze uit verschillende steen coating. Steen coating is een beschermlaag die op het oppervlak wordt aangebracht. Deze steen coating beschermlaag zorgt ervoor dat vuil, schimmels en het weer niet tot het oppervlak kunnen treden. Onderstaand leggen we uit hoe je steen het beste kunt schoonmaken, maar ook hoe je steen coating aanbrengt op het stenen oppervlak.
steen coating

Grondige schoonmaak voor aanbrengen steen coating

Om het stenen oppervlak te beschermen tegen vuil, schimmels en het weer, kun je gebruik maken van steen coating. Voordat je steen coating op het oppervlak kunt aanbrengen, moet je het stenen oppervlak eerst goed schoonmaken. Het schoonmaken van het oppervlak is erg belangrijk, hierdoor kan de steen coating beter hechten. Dit resulteert in een optimaal resultaat. INVICOAT helpt je bij het schoonmaken van het stenen oppervlak. 

Benodigdheden:

 • Stofdoek/blaasbalg
 • Warm water
 • Mild reinigingsmiddel

Stappenplan steen schoonmaken:

 • De eerste stap om het steen oppervlak schoon te maken, is om het oppervlak stof vrij te maken. Dit kun je doen met een stofdoek of met een blaasgalg. Ook is het mogelijk om een stofzuiger te gebruiken.
 • Maak met warm water en mild reinigingsmiddel het stenen oppervlak schoon. Zorg ervoor dat vlekken en vuil worden verwijdert.
 • Spoel het stenen oppervlak goed af met schoon water. Hierdoor verwijder je ook het reinigingsmiddel.
 • Laat het oppervlak van steen goed drogen. Nadat het oppervlak droog is, kun je aan de slag met het aanbrengen van de steen coating.
 

Let op: marmer valt niet onder steen coating. Lees hiervoor goed hoe marmer coating werkt.

Hoe breng je steen coating aan?

Heb je het steen oppervlak goed schoongemaakt volgens de voorgeschreven stappen? Dan is het tijd om steen coating aan te brengen. Ook voor het aanbrengen van de steen coating heeft INVICOAT een stappenplan voor je uitschreven, zodat de steen coating optimaal resultaat geeft. Om de steen coating aan te brengen, kun je gebruik maken van een roller, kwast of spuitpistool. Vaak wordt een spuitpistool gebruikt voor grote steen oppervlaktes. Een kwast of roller is handiger voor kleine oppervlaktes. 

 1. Voordat we van start kunnen met het aanbrengen van de steen coating, moet het oppervlak goed schoon en droog zijn. 
 2. Bekijk op het etiket hoe de steen coating aangebracht moet worden. Sommige vormen van steen coating moeten verdund worden met water voor optimaal resultaat.
 3. Breng met een kwast, roller of spuitpistool gelijkmatig een steen coating laag over het oppervlak. Zorg ervoor dat de steen coating goed verdeeld is. Vergeet ook moeilijke te bereiken plekjes niet.
 4. Laat de steen coating goed drogen volgens de beschrijving op het etiket. In sommige gevallen kan dit uren tot dagen duren. Dit is onder andere afhankelijk van het product en omstandigheden.
 5. Nadat de eerste laag steen coating is opgedroogd, kun je een tweede laag coating aanbrengen. De tweede laag steen coating zorgt voor extra bescherming aan het stenen oppervlak.