Textiel coating

Textiel coating aanbrengen

Wil je textiel voorzien van een extra beschermlaag in de vorm van textiel coating? Bijvoorbeeld om de levensduur van het materiaal te verlengen? Overweeg de toepassing van textiel van een textiel coating te voorzien. Met textiel coating wordt er een dunne beschermlaag toegebracht aan het oppervlak. Deze dunne laag textiel coating zorgt ervoor dat de toepassing langer mee gaat. Ook zorgt textiel coating voor waterdichtheid, brandwerendheid en maakt het oppervlak sterker. Je kunt de textiel coating onder andere gebruiken voor jassen, kleding, tenten, buiten meubels en meer.

textiel coating

Oppervlakte schoonmaken textiel coating

Voordat je de tent, schoenen, buitenmeubels of andere textiel toepassing wil coaten met textiel coating, moet je het oppervlak eerst grondig schoonmaken. Een grondige schoonmaak speelt een belangrijke rol bij de effectiviteit van de textiel coating. Door het oppervlak goed schoon te maken, zorg je ervoor dat de textiel coating optimaal aan het oppervlak kan hechten. INVICOAT legt je in de basis uit hoe je textiel het beste kunt schoonmaken, voordat je de textiel coating aanbrengt op het textiel.

  1. Schud of borstel het textiel zodat alle grove vuildelen van het oppervlak af zijn.
  2. Maak het textiel schoon met mild schoonmaakmiddel, of was het textiel mee in de wasmachine op lage temperatuur.
  3. Nadat het textiel schoon is gemaakt, spoel je het textiel af met schoon water.
  4. Vervolgens adviseren wij om het textiel te laten drogen aan de open lucht op een lage temperatuur.
  5. Nadat het oppervlak van het textiel is gedroogd, kun je aan de slag met het aanbrengen van de textiel coating.

Hoe breng je textiel coating aan?

Nadat je het oppervlak van de textiel hebt schoongemaakt, kun je aan de slag met het aanbrengen van de textiel coating. Er zijn verschillende manieren om textiel te coaten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een roller, dipping, spray of drukproces. Dipping: is het meest gebruikelijk voor het coaten van textiel. Hierbij wordt de toepassing van textiel ondergedompeld in een bad van textiel coating. Het gaat hierbij vaak om stukken textiel die gesneden of genaaid zijn. Spray: is het stuk textiel nog niet genaaid of gesneden? Dan kun je goed gebruik maken van een spray. Met behulp van een spuitpistool wordt er textiel coating op het textiel aangebracht. Vaak wordt spraying gebruikt voor kleine oppervlaktes. Roller: wil je gelijkmatig textiel coating aanbrengen op grote stukken textiel? Dan is een roller ideaal. De textiel coating kan op deze manier dun en gelijkmatig op het oppervlak worden aangebracht.