Zink coating

Bescherming voor alles van zink met coating van INVICOAT

Zink coating biedt optimale bescherming

Zink is een veelgebruikt materiaal, vooral bekend om zijn sterkte en duurzaamheid. Maar zelfs zink kan extra bescherming gebruiken. Met INVICOAT Zink Coating zorg je ervoor dat jouw zinken objecten nog langer meegaan en hun functie optimaal blijven vervullen. Of het nu voor een dakgoot, gevelbekleding of andere toepassingen is, onze coating biedt een stevige beschermingslaag tegen de elementen.

zink coating
INVICOAT zink coating: voor een langere levensduur en minder onderhoud

Toepassingen van zink coating

Zink komt voor in verschillende aspecten van bouw en constructie. Onze zink coating is ontworpen om al deze toepassingen effectief te beschermen.

Dakgoten

Gevelbekleding

Constructiestaal

FAQ Zink coating

Nee, je kunt onze zink coating zelf aanbrengen met een kwast, roller of spuitpistool. Zorg er wel voor dat het oppervlak schoon en droog is voor het beste resultaat.

De levensduur van de zink coating hangt af van de omstandigheden waaraan het blootgesteld wordt, maar over het algemeen gaat het meerdere jaren mee.

Het is belangrijk om eerst roest te verwijderen voordat je de coating aanbrengt, voor een optimale bescherming en hechting.

Bij het beslissen of je zelf zink coating aanbrengt of het door een professional laat doen, zijn er een paar belangrijke punten om te overwegen:

  1. Vaardigheid: Als je handig bent en ervaring hebt met schilderen of coaten, kun je overwegen het zelf te doen. Zo niet, dan is het inhuren van een professional een veiligere keuze.
  2. Gereedschappen: Beschik je over de juiste tools zoals kwasten, rollers of een spuitpistool? Professionals hebben toegang tot betere gereedschappen voor een gelijkmatige afwerking.
  3. Tijd en Inspanning: Zelf doen kost tijd en moeite. Weeg af of je deze investering wilt doen of dat je de klus liever snel en efficiƫnt door een professional laat uitvoeren.
  4. Kwaliteit: Een professional kan vaak een duurzamere en hoogwaardigere afwerking garanderen.
  5. Veiligheid: Zorg dat je weet hoe je veilig met de materialen en gereedschappen omgaat. Professionals zijn getraind om dit veilig en effectief te doen.

Kortom, de keuze hangt af van je eigen vaardigheden, de beschikbaarheid van gereedschap, en je bereidheid om tijd en moeite te investeren. Denk ook aan de kwaliteit en veiligheid van het eindresultaat.