RVS coating

Roldeur coating aanbrengen

De kosten voor een roldeur of overheaddeur kunnen flink oplopen. Niet alleen voor de aanschaf, maar ook voor het onderhouden van de roldeur of overheaddeur. Met behulp van roldeur coating kun je de maandelijkse onderhoudskosten verminderen. Met roldeur coating breng je een beschermlaag aan op het oppervlak. Hierdoor kan vuil, schimmels en het weer niet tot het oppervlak toetreden. Hierdoor verleng je ook de levensduur van de roldeur of overheaddeur.

Roldeur coating voor diverse materialen

Roldeuren en overheaddeuren worden over het algemeen gemaakt van rvs of aluminium materiaal. Vaak zijn rvs roldeuren het meest stevig en duurzaam. Door coating op het materiaal aan te brengen, voorkom je roest- en corrosie plekken op de roldeur.

Oppervlakte schoonmaken roldeur coating

Voordat je aan de slag kunt met het aanbrengen van de roldeur coating, moet je het oppervlak goed schoonmaken. De manier van schoonmaken is afhankelijk van het materiaal van de roldeur. Bekijk hiervoor goed hoe je materialen schoonmaakt voor coating toepassingen.

Roldeur coating op oppervlakte aanbrengen

Nadat je het oppervlak van de roldeur hebt schoon gemaakt, kun je aan de slag met bet coaten van de roldeur. Er zijn verschillende manieren om roldeur coating aanbrengen. Dit is afhankelijk van het materiaal van de roldeur. Hieronder bespreken we een aantal mogelijkheden om roldeur coating aan te brengen. Je kunt met behulp van een spuitpistool de coating “positief druk spuiten”. Met deze vorm van coaten breng je poedercoating aan op het oppervlak. Deze vorm van roldeur coating is hoogwaardig en duurzaam. Voor roldeuren die met verschillende weersomstandigheden te maken hebben is zink phospaat conversie behandeling effectief. Hiermee bescherm je de roldeur tegen roest en corrosie. Met epoxy coating voorkom je corrosie en verminder je slijtplekken aan de roldeur. Epoxy coating bestaat uit hars en een hardingsmiddel. Ook is het mogelijk om de roldeur te voorzien van verf. De roldeur verven is de meest eenvoudige wijze van coating aanbrengen. Let op: kijk goed welke coating methode geschikt is voor het materiaal van je roldeur of overheaddeur.