Trailer coating

Trailer coating aanbrengen

Trailers zijn een populair middel om goederen in te vervoeren. De trailer kun je via een koppeling eenvoudig vast maken op de trekhaak van een auto. Er zijn verschillende soorten trailers. Zo heb je aanhangwagens, trailers, paardentrailers, boottrailers en valt zelfs de caravan in de categorie trailers. Je kunt met behulp van trailer coating de levensduur van de trailers verlengen. Ook zorgt trailer coating ervoor dat trailer makkelijker schoon te maken zijn. Dit komt doordat het vuil, schimmels of andere vuiligheden op de coating beschermlaag blijven liggen. Hierdoor kunnen deze vuiltjes niet tot het oppervlak van de trailer treden.

Hoe breng je trailer coating aan

Ben je van plan om trailer coating aan te brengen op je trailer? Het is goed om te weten dat voordat je van start gaat, je de trailer eerst grondig schoonmaakt. Het schoonmaken van de trailer is afhankelijk van het materiaal. Ieder materiaal heeft zijn eigen manier van schoonmaken. Vaak worden trailers gemaakt van rvs, kunststof composiet en aluminium materiaal.

Laat trailer coating aanbrengen

Heb je de trailer schoongemaakt? De volgende stap is het aanbrengen van de trailer coating. Er zijn verschillende manieren op de trailer van coating te voorzien. INVICOAT heeft een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Let op: deze methodes zijn niet voor ieder materiaal geschikt. De eenvoudigste manier om de trailer te coaten is met behulp van verf. Zo kun je kiezen voor epoxyverf, acrylverf en polyurethaan verf. Ook kun je kiezen voor epoxy coating. Epoxy coating is een combinatie van hars en hardingsmiddel. Epoxy coating biedt een duurzame bescherming tegen corrosie en slijtage. Je kunt er ook voor kiezen om de trailer te coaten met een spuitpistool. Hierbij wordt er poeder coating op het oppervlak aangebracht. Deze vorm van coating is hoogwaardig en duurzaam. Door zink phosphaat conversie coating aan te brengen voorkom je roest en corrosie plekken op de trailer. Deze coating is ideaal voor trailers die vaak buiten staan.