Trailer coating

Bescherming voor elke trailer: jouw gids voor effectieve trailer coating

Trailer coating: voor trailer of aanhangwagen

Trailers zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als het om spannende onderwerpen gaat, maar ze zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. Of je nu een aanhangwagen gebruikt voor klussen, een paardentrailer voor je paard, of een boottrailer voor weekenduitjes, trailers maken het allemaal mogelijk. Maar ook deze harde werkers hebben wat onderhoud nodig, en daar komt trailer coating van pas.

Het is geen wondermiddel, maar een degelijke, nuchtere oplossing om de levensduur van je trailer te verlengen. Door het aanbrengen van een beschermende laag, blijft je trailer niet alleen langer mooi, maar is het ook makkelijker schoon te houden. Vuil en vocht krijgen minder kans om schade aan te richten, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan schoonmaken en meer tijd overhoudt voor de dingen die echt belangrijk zijn.

Een goede trailer coating is dus een slimme investering. Het houdt je trailer in goede staat en bespaart je op de lange termijn tijd en geld. Kortom, een praktische en eerlijke oplossing voor iedereen die zijn trailer in topconditie wil houden.

Waar de weg ook heen leidt, jouw trailer blijft stralen met onze coating.

Coatings voor elk voertuig: bescherm wat je dierbaar is

Onze voertuigen zijn kostbaar en verdienen de beste zorg. Daarom bieden wij een reeks coatings aan, aangepast aan elk type voertuig. Of het nu gaat om je glanzende auto, je trotse boot of je stoere motor, onze coatings bieden de optimale bescherming tegen krassen, weersinvloeden en slijtage. Zo blijven ze langer mooi en in topconditie. Kies voor duurzaamheid en glans met onze gespecialiseerde voertuigcoatings.

Jouw auto, kras- en weerbestendig

Glans en bescherming tegen de elementen voor jouw boot

Jouw motor, langer mooi en glanzend

Trailer coating aanbrengen

Is je trailer schoon en klaar voor de volgende stap? Nu is het tijd om de beschermende trailer coating aan te brengen. Bij INVICOAT hebben we diverse opties zorgvuldig voor je uitgelicht. Het is belangrijk om te weten dat niet elke methode geschikt is voor elk type materiaal.

Een van de meest toegankelijke manieren om je trailer te coaten is het gebruik van speciale verf. Je hebt de keuze uit verschillende soorten, zoals epoxyverf, acrylverf en polyurethaan verf. Epoxyverf, een mix van hars en hardingsmiddel, is bijzonder effectief voor duurzame bescherming tegen corrosie en slijtage.

Wil je een stap verder gaan? Overweeg dan het aanbrengen van poedercoating met een spuitpistool. Deze methode zorgt voor een hoogwaardige, duurzame afwerking. En voor de ultieme bescherming, vooral voor trailers die vaak buiten staan, is zinkfosfaat conversie coating een uitstekende keuze. Deze coating beschermt uitstekend tegen roest en corrosie.

Elke optie heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften. Met de juiste keuze zorg je ervoor dat je trailer langer meegaat en in betere conditie blijft.

FAQ Trailer coating

Dit hangt af van het type coating dat je gebruikt, maar over het algemeen duurt het uitharden tussen de 24 en 48 uur. Zorg ervoor dat je de trailer in deze periode niet gebruikt om de coating goed te laten hechten.

Je kunt zelf trailer coating aanbrengen als je handig bent en de juiste materialen en gereedschappen hebt. Het is echter belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen voor het beste resultaat. Als je twijfelt, is het verstandig om een professional in te schakelen.

Ja, trailer coating kan op de meeste soorten trailers worden aangebracht, zoals aanhangwagens, paardentrailers en boottrailers. Let wel op dat je de juiste soort coating kiest die past bij het materiaal van jouw trailer.

Dit hangt af van hoe intensief je de trailer gebruikt en onder welke omstandigheden. Gemiddeld wordt aanbevolen om de coating elke twee tot vijf jaar te vernieuwen, maar controleer regelmatig op slijtage of beschadigingen om te bepalen of een nieuwe laag nodig is.