Aluminium coating

Aluminium coating aanbrengen

Aluminium coating wordt vaak gebruikt om aluminium oppervlak te beschermen. Dit komt doordat aluminium niet alleen erg sterk is, maar ook licht van gewicht. Hierdoor wordt aluminium coating gebruikt in alledaagse producten. Bijvoorbeeld in voertuigen, apparaten en gebouwen. Om de levensduur van het aluminium te verlengen, kun je er voor kiezen om aluminium van een aluminium coating te voorzien. Aluminium coating is een beschermlaag die het oppervlak van het aluminium beschermt tegen schimmels, vuil en weersomstandigheden. Dankzij de aluminium coating kun je vuilresten eenvoudiger van de beschermlaag af poetsen. Dit brengt de maandelijkse schoonmaakkosten naar beneden.

aluminium coating

Grondige schoonmaak voor aluminium coating

Ben je overtuigd van coating en wil je de aluminium coating zelf aanbrengen? Voordat je van start gaat met het aanbrengen van de aluminium coating, is het van belang dat je het oppervlak eerst goed schoonmaakt. Ter ondersteuning van een goede aanpak, heeft INVICOAT een behandeltraject voor je opgesteld. Hiermee zie je precies wat je nodig hebt, en wat de stappen zijn om aluminium coating aan te brengen.

Benodigdheden:

 • Vochtige doek
 • Mild afwasmiddel
 • Aluminiumreiniger
 • Schuurpapier met fijne korrel
 • Primer (aanbrengen van aluminium coating)

Stappenplan aluminium schoonmaken:

 1. Zorg ervoor dat het aluminium oppervlak vrij van vuil is. Dit kun je doen door met een vochtige doek met een beetje mild afwasmiddel het oppervlak schoon te maken. 
 2. Nadat je het aluminium oppervlak schoon hebt gemaakt, kun je met een nieuwe vochtige doek het oppervlak afnemen.
 3. Wanneer het aluminium oppervlak droog en vrij van vuil is, kun je met een schuurpapiertje (fijne korrel) het oppervlak licht schuren. Na het schuren neem je het aluminium oppervlak weer af met een vochtige doek. Let op: schuur niet te hard, hierdoor voorkom je beschadiging aan het aluminium.
 4. Breng aluminiumreiniging aan op het oppervlak. Gebruik hiervoor de richtlijnen van het etiket. 

Hoe breng je aluminium coating aan?

Heb je het aluminium oppervlak goed schoongemaakt? Dan kunnen we nu de aluminium coating aanbrengen op het oppervlak. Er zijn verschillende manieren om de aluminium coating aan te brengen op het aluminium. Zo kun je met een kwast, roller of spuitpistool aluminium coating aanbrengen. Rollers en kwasten worden vaak gebruikt voor kleine oppervlaktes. Een spuitpistool is handig voor grote aluminium oppervlaktes.

 1. Voordat je begint met het aanbrengen van de aluminium coating, bekijk je eerst of het aluminium oppervlak droog, schoon en vrij is van oneffenheden.
 2. Breng een primer aan op het aluminium oppervlak. Door eerst een primer op het oppervlak aan te brengen, kan de aluminium coating beter hechten. Let op: laat de primer eerst drogen voordat je de aluminium coating aanbrengt. 
 3. Na het aanbrengen van de primer, kun je de aluminium coating aanbrengen op het oppervlak. Dit kun je doen met behulp van een roller, kwast of spuitpistool. Zorg ervoor dat je de aluminium coating gelijkmatig verdeeld. 
 4. Laat de aluminium coating drogen. Dit kan uren en soms wel dagen duren. Bijvoorbeeld door weersomstandigheden en het soort aluminium coating. 
 5. Nadat de aluminium coating is opgedroogd, kun je een tweede laag aluminium coating aanbrengen. Hiermee zorg je voor extra bescherming aan het oppervlak.