Raam coating

Raam coating aanbrengen

Je kunt zowel je raam als de kozijnen voorzien van raam coating. Echter kun je niet dezelfde raam coating gebruiken voor beide toepassingen. Dit heeft te maken met het verschil in materiaal. Raam coating kun je aanbrengen doormiddel van een spray of vloeistof. Dit is een dunne laag die op het glas oppervlak wordt aangebracht, die de energie efficiënte verhoogd. Ook de kozijnen kun je voorzien van raam coating. Raam coating is er voor verschillende materialen. Zo heeft INVICOAT raam coating voor onder andere houten en rvs kozijnen.

raam coating

Raam coating beschermt kozijnen tegen verschillende omstandigheden

Kozijnen heb je aan de binnen- en buitenkant van een raam. Om de kozijnen te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden, kun je raam coating aanbrengen op het oppervlak. Hierdoor verleng je de levensduur van de kozijnen.

Raam coating op hout materiaal

Kozijnen van hout komen vaak voor aan de buitenkant van het huis. Deze kozijnen krijgen te maken met verschillende weersomstandigheden als regen, wind, zon en ijzel. Door raam coating toe te passen op het hout materiaal, voorkom je verkleuring, uitdroging en vervorming van het hout.

Verwijder oude raam coating op kozijnen

Voordat je raam coating aanbrengt op het oppervlak van de kozijnen, is het belangrijk dat je de oude coating of verf verwijderd. Nadat je de kozijnen vrij hebt gemaakt van verf en coating, breng je de nieuwe raam coating aan. Dit kun je doen met een roller of borstel. Na het aanbrengen laat je de raam coating drogen volgens het etiket.