RVS coating

RVS coating aanbrengen op roestvrijstaal

Roestvrijstaal is een veelgebruikte grondstof. Binnen bedrijven, woningen en ook buiten op straat zie je veel voorwerpen die gemaakt zijn van roestvrijstaal. Als je zelf te maken hebt met veel roestvrijstaal, kun je ervoor kiezen om het roestvrijstaal van coating te voorzien. Door het roestvrijstaal te laten coaten, zorg je ervoor dat de levensduur van het roestvrijstaal verlengt wordt. Daarnaast zorgt de rvs coating er ook voor dat schimmels en ander vuil worden afgeweerd en verschillende weersomstandigheden het oppervlak niet kunnen aantasten.  Een andere mooie bijkomstigheid is dat het roestvrijstaal een glimmende uitstraling krijgt. 
rvs coating

Grondige reiniging voor aanbrengen RVS coating

Voordat je aan de slag gaat met rvs coating, is het belangrijk dat je het volledig te coaten oppervlak van het roestvrijstaal grondig schoonmaakt. Dit doe je zodat de rvs coating beter kan hechten en het zal zorgen voor de beste afwerking. INVICOAT helpt je bij het reinigen van het roestvrijstaal:

Benodigdheden:

  • Vochtige doek
  • Mild schoonmaakmiddel
  • Schuurspons
 

Stappenplan RVS schoonmaken:

  1. De eerste stap is het verwijderen van het overtollig vuil op het roestvrijstalen oppervlak.
  2. Maak met mild schoonmaakmiddel het rvs oppervlak goed schoon met een vochtige doek.
    Let op: agressief schoonmaakmiddel kan het oppervlak beschadigen.
  3. Zitten er na het schoonmaken roestplekken op het rvs oppervlak? Met de zachte kant van een schuurspons en een beetje schoonmaakmiddel kun je deze eenvoudig verwijderen.
  4. Nadat je het oppervlak goed hebt schoongemaakt, reinig je het roestvrijstaal na met water. Vervolgens droog je het rvs oppervlak goed na met een zachte microvezeldoek, zodat er geen kalkplekken kunnen ontstaan.
  5. Hierna kun je aan de slag met het coaten van het roestvrijstalen oppervlak.

Hoe breng je RVS coating aan?

Nadat je het roestvrijstalen oppervlak grondig hebt schoon gemaakt, gaan we aan de slag met het aanbrengen van de RVS coating. Roestvrijstaal kun je op verschillende manier van rvs coating voorzien. Het verschil heeft onder andere te maken met hoe groot het oppervlak is. Ook speelt de vorm van het oppervlak een belangrijke rol. Om te beginnen is het van belang dat het roestvrijstalen oppervlak droog is. Vervolgens kun je met behulp van de speciale applicator het rvs coaten. Laat vervolgens de rvs coating goed uitharden. Nadat je de eerste laag rvs coating hebt laten uitharden, kun je ook een tweede laag rvs coating aanbrengen. Deze tweede laag rvs coating zorgt voor extra bescherming van het roestvrijstalen oppervlak.