Anti-kalk coating

Anti-kalk coating aanbrengen

In ruimtes waar veel met water wordt gedaan, kan anti-kalk coating goed van pas komen. Door anti-kalk coating aan te brengen op oppervlaktes waar veel water of vocht langs komt, voorkom je ophoping van kalk en calcium. Hierom is anti-kalk coating erg gebruikelijk om toe te passen in de badkamer, keuken of apparatuur. Anti-kalk coating is geschikt om aan te brengen op materialen als metaal, keramiek, glas en kunststof. 

Levensduur oppervlakte verlengen met anti-kalk coating

Op plekken waar hard water vaak gebruikt wordt is anti-kalk coating geen overbodige luxe. De anti-kalk coating zorgt ervoor dat kalk en calcium niet kunnen hechten aan het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak waar je de anti-kalk coating aanbrengt langer mee kan. Ook zorgt de anti-kalk coating ervoor dat onderhoudskosten vermindert worden. Verder is kalkaanslag een broedplaats voor bacteriën, met een laag anti-kalk coating verbeter je direct de hygiene. Tot slot werken elektrische apparaten, zoals een waterkoker, duurzamer zonder kalkaanslag.

Anti-kalk coating onderhouden

Afhankelijk van het type anti-kalk coating en de belasting waaraan het oppervlak wordt blootgesteld, kan het nodig zijn om de anti-kalk coating na verloop van tijd opnieuw aan te brengen. Om de anti-kalk coating te beschermen, moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of zuren die de anti-kalk coating kunnen beschadigen. Wees ook voorzichtig met scherpe voorwerpen die krassen of deuken kunnen veroorzaken.