Rubber coating

Rubber coating aanbrengen?

Rubber coating aanbrengen? Rubber is een materiaal dat vaak gebruikt wordt ter ondersteuning van een product. Zo zorgt rubber onder andere voor grip, zodat je niet uitglijd. Bijvoorbeeld bij banden of schoenzolen. Ook wordt rubber vaak gebruikt voor seals en afdichtingen, of bij elektronica als isolatiemateriaal voor apparaten. Voor alle rubberen toepassingen heeft INVICOAT een geschikte rubber coating in huis. Rubber coating heeft meerdere voordelen. Zo brengt rubber coating de maandelijkse kosten voor schoonmaak naar beneden. Dit komt doordat vuilresten en schimmels makkelijker verwijdert worden vanaf de rubber coating beschermlaag. Ook zorgt rubber coating voor een langere levensduur van het oppervlak.

Schoonmaken rubber coating

Weet je al wat je van een rubber coating wil voorzien? Dan is het belangrijk om dit eerst goed te lezen. Voordat je kunt beginnen met rubber coating, is het belangrijk om het rubberen oppervlak grondig schoon te maken. Door het rubberen oppervlak goed schoon te maken, kan de rubber coating beter hechten aan het materiaal. Dit zorgt ervoor dat de coating optimaal werkt.

Benodigdheden:

 • Stofzuiger / zachte borstel-
 • Warm water
 • Milde zeep
 • Rubberreiniger (optioneel)
 

Stappenplan schoonmaken van rubber:

 1. Om te beginnen gaan we aan de slag met het stofvrij maken van het rubberen oppervlak. Dit kun je onder andere doen met een stofzuiger of met een zachte borstel.
 2. Maak met een mengsel van warm water en milde zeep het rubberen oppervlak goed schoon.
 3. Spoel het rubber af met schoon water. Kijk hierbij of het rubber vrij van vuil is. Wanneer het rubber goed schoon is, laat je het oppervlak goed drogen.
 4. Wanneer het oppervlak niet goed schoon is geworden, kun je ervoor kiezen om het rubber oppervlak nogmaals te wassen. Je kunt ervoor kiezen om een rubberreiniger te gebruiken. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 

Hoe breng je rubber coating aan?

Nadat je het rubber hebt schoongemaakt volgens het stappenplan, kun je het rubber voorzien van rubber coating. Er zijn verschillende manieren om het rubber te coaten. Rubber coating kun je onder andere aanbrengen met behulp van een kwast of roller. Een kwast of roller wordt vaak gebruikt voor grote oppervlaktes rubber coating. Ook kun je kiezen om rubber coating met een spuitbus op het oppervlak aan te brengen. INVICOAT adviseert om rubber coating als volgt aan te brengen:

 1. Zorg ervoor dat het rubber oppervlak schoon en droog is. Zoals stof, vuil of andere vuildeeltjes.
 2. Breng een geschikte primer voor rubber aan op het rubber oppervlak. De primer zorgt ervoor dat de rubber coating beter kan hechten.
 3. Nadat je de primer hebt aangebracht, kun je de rubber coating aanbrengen op het oppervlak. Dit kun je doen met behulp van een kwast, roller of spuitbuis.
 4. Nadat je de rubber coating hebt aangebracht, zorg je ervoor dat het rubber oppervlak volledig droog is.
 5. Vervolgens kun je het rubberen oppervlak van een tweede laag rubber coating voorzien. Deze extra laag zorgt voor meer bescherming.